Dhr. Bloembergen - Heerenveen

"Dankzij Taxicentrale Heerenveen kan ik weer erop uit. Dankzij het lokaal vervoer is het betaalbaar om met de taxi te gaan. Ik ben hier ontzettend blij mee!

Mvr. Hoekstra - Heerenveen

"Sinds ik met WMO vervoer rijd bij Taxicentrale Heerenveen vind ik het weer leuk om erop uit te gaan."

Dhr. Bakker - Heerenveen

"Ik reis via de WMO bij Taxicentrale Heerenveen. Wat een behulpzame chauffeurs, en allen zo netjes in pak gekleed. Ik zeg Top bedrijf!"

Bij ons géén eigen
bijdrage!
Stichting TX-Keur Stichting TX-Keur

WMO vervoer

Voor wie?

Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is reizen met (alleen) openbaar vervoer misschien niet goed te doen. Wanneer u niet (meer) met het openbaar vervoer kunt reizen en u uw vervoer niet zelf kunt organiseren, bijvoorbeeld met hulp van uw familie en/of uw sociale netwerk, dan kan de gemeente u hiervoor compenseren. Vervoer via de Wmo-taxi kan een oplossing zijn. Om gebruik te maken van de Wmo-taxi moet u contact opnemen met de gemeente waar u woont. Samen met u brengt de Wmo consulent uw vervoersbehoefte in kaart en wordt gekeken naar welke oplossing het best bij u past.

Als u wordt gecompenseerd door de toekenning van een Wmo-taxipas, dan kunt u tegen een gereduceerd tarief binnen een straal van 5 vervoerzones rond uw woonadres reizen. Dit is ongeveer 15-20 km rond uw woonadres. De gemeente brengt de vervoersbehoefte van de aanvrager in beeld. Aan de hand van de vervoersbehoefte wordt het jaarlijkse kilometerbudget toegekend.

De Wmo-taxi kunt u gebruiken voor sociaal recreatief vervoer, dus niet naar werk of school. Sociaal recreatief vervoer is bijvoorbeeld naar de supermarkt, naar de sportclub of naar familie of denk aan een bezoek aan de dokter of ziekenhuis. Voor reizen of naar het werk, een opleiding enz bestaan aparte regelingen en daarom mag de Wmo-taxi hiervoor niet gebruikt worden.

Hoe werkt het?

Reserveren

U kunt op de volgende manieren een taxirit reserveren:

Het reserveren werkt als volgt:

 1. U reserveert uw rit tijdig, maar in ieder geval uiterlijk 1 uur van tevoren
  1. U geeft uw pasnummer door aan de telefonist(e)
  2. U laat weten op welk adres u opgehaald wilt worden en naar welk adres u wilt reizen
  3. U geeft door hoe laat u opgehaald wilt worden en eventueel hoe laat u wilt aankomen
  4. Als u gebruikmaakt van een hulpmiddel (rolstoel, rollator, scootmobiel etc.) of een geleide-, hulp-, werk of SOHO-hond mee wilt nemen, dan geeft u dit bij de reservering aan
  5. U geeft door of er een begeleider of gezinslid meereist
  6. Regelmatig terugkerende ritten kunt u vooruit reserveren
 2. Heeft u gereserveerd, maar bent u toch verhinderd om te reizen? Dan moet u de rit zo snel mogelijk afmelden. U doet dit uiterlijk 1 uur van tevoren.

Kosten

De gemeente Heerenveen wilt met ingang van 12-08-2016 een eigen bijdragen van 0,10 per gereden kilometer gaan hanteren. Taxicentrale Heerenveen begrijpt dat u dit niet gewend bent, en daarom schrappen wij deze eigen bijdrage. Bij Taxicentrale Heerenveen betaalt u dus geen eigen bijdrage per rit.

Reizen er gezinsleden met u mee? Geef dit dan bij het reserveren door. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Uw rolstoel, rollator, looprek, of scootmobiel mag gratis mee. Dit geldt ook voor uw geleide-, hulp- of SOHO-hond.

Een overzicht van de gereden ritten per post of mail ontvangen behoort ook tot de mogelijkheden, deze kunt u opvragen bij ons via telefoonnummer 0513-203333 of door een mail te sturen naar info@taxicentraleheerenveen.nl Vermeld hierbij duidelijk uw pasnummer, naam, adres en woonplaats.

Wanneer er sprake is van een gecombineerde rit, betaalt u niet voor extra km vanwege het omrijden.

De rit

Gegarandeerde aankomsttijd

De Wmo taxi kan uw aankomsttijd garanderen voor ritten naar het station, ziekenhuis, bioscoop of theater, huwelijksplechtigheden, begrafenissen of crematies. Hierbij geldt dat:

Onze klantvriendelijke chauffeurs zijn u graag van dienst.

De chauffeur haalt u op van binnen, begeleid u naar de auto, en helpt u met instappen. Wanneer u boodschappen of koffers heeft zal de chauffeur deze voor u in de auto plaatsen, en thuis voor u in de hal zetten.

Kwaliteit en behulpzaamheid, dat zijn de steekwoorden wanneer u kiest voor Taxicentrale Heerenveen

Meer weten over wmo vervoer bij Taxicentrale Heerenveen? Neem contact met ons op.

Taxicentrale Heerenveen is ook beschikbaar voor:

Lokaal vervoer

Lokaal vervoer

Betaalbaar vervoer voor IEDEREEN.Voordelig door Heerenveen is een mix van openbaar vervoer en een taxi vervoer in Heerenveen. Iedereen kan gebruik maken van deze vorm van Taxi vervoer in Heerenveen.

Meer info
luchthavenvervoer

Luchthavenvervoer

Bent u op zoek naar betaalbaar vervoer naar de luchthaven?Wij bieden u de eenvoudigste manier om de diverse luchthavens in Nederland en het buitenland te bereiken. Dit doen wij vanuit geheel Noord Nederland.

Meer info
Regio Taxi

Regio Taxi

Voordelig reizen met de taxi binnen Friesland?Maak dan gebruik van het vervoer van Regiovervoer Friesland. Vervoer van deur tot deur, tegen een laag tarief.

Meer info
Lokaal vervoer

Zakelijk vervoer

Als drukbezet zakenmens zit u veel op de weg.U reist van de ene afspraak naar de andere in uw overvolle agenda. Dan is het wel zo prettig om onderweg uw handen vrij te hebben en in alle rust te kunnen werken.

Meer info